Malkværnskanse

d. 28/10-06

 

 

 

 

 

 

Bornholms Kanonerlaug havde sat hinanden stævne kl 11,00 på Malkværn skanse ved Nexø, for at få historien om Wolfsens og soldaterkammeraters forsvar af skansen, og hindre Svenskernes landgang på Bornholm, og selvfølgelig for at at skyde salut.

 

 

   

 

Vi havde til dagen valgt at skyde med vores gl. støbejernskanon, messingkanonen C4, og rælingskanonen, som til dagens anledning havde fået en stump ræling at sidde i.

   

Bornholms Tidende dukkede op, og deres fotograf var så venlig at slæbe det ene kanonrør ned til skansen, så man kan sige han ver rigtig kanonfotograf.   

   

 

Midt i skydningen blev den afbrudt, da det viste sig at en tønne, som var blevet bragt ned til skydepladsen ikke indeholdt krudt; Men ØL, der blev hurtigt åbnet for ankeret og smagt på inholdet, Det var selvfølgelig 1. klasse Igen leveret fra Lars Madsen Østerlars Bryghus.

Skydningen kunne igen genoptages, og vi afsluttede endnu en dejlig dag med sol og den sidate lunhed fra solen. Oppe ved bilerne holdt Grete med en dejlig, nej nok nærmere pragtfuld suppe, med mange gode ting i, formanden havde til dagens anledning bagt sigtebrød.