Bornholms Kanonerlaug 

var med da Kronprinsen besøgte Bornholm, og det gik ikke stille af.

Efter lange og seje forhandlinger med kommunens embedsfolk fik vi endelig "tilladelse" til at stille op på yderste mole med kanon og Dannebrogsfane, Aftalen havde ellers været i hus allerede i februar med både kongehusets hofcerimonimester og "dannebrogs" yachtkaptain, som synnes det ville være en glimrende ide.

Efter behørig tilladelse med beredskabschef og politi, hvor jeg blev kaldt til møde med vicepolitikommisæren, og skulle garantere at vi ikke kom andet end brød i kanonen, stillede vi vores kanoner og flag op. Det skal for en god ordens sag nævnes at det var pi... regn, og vores til lejligheden indkøbte parasol kun nødtørftigt tog af for vandet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Næ men når man kun snakker med skrankepaver, som ikke regner ens tilbud for noget. Så er det godt at man har lavet en aftale med JAGTKAPTEJNEN selv et par måneder i forvejen, (Han er i øvrigt selv bornholmer), så må selv en embedsmand jo krybe til korset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ps. dette billede er taget aftenen før, på generalprøven.

Fjernsynet DR1 var til stede og filmede optændingen af lunden, der var trængsel under parasollen, som kun nødtørftigt tog af for regnen.

Carsten Seeger havde velvilligt stillet sin æske tændstikker i fint sølvfutteral kongeligt nonogram til rådighed, det skal lige oplyses at der selvfølgelig  var forenings tændstikker  i æsken (Tordenskjold )

Og lige pludselig var Kongeskibet der, lige i indsejlingen noget før tid, men vi var næsten klar.

Der blev behørigt kippet med fanen, Carsten Seeger sænkede pænt fanen til vandret, og op igen, i læ af den røde paraply.

Da "Danebrog" lå ret ud for os begyndte vi vores salut hilsen, den skal bestå af 21 salutskud når det er kronprinsen som er om bord på skibet og fører rigsforestanderflaget i agter.

Vi havde nok glemt at fortælle yachtkaptainen at vi også mødte med fane, for der opstod pludselig vældig aktiviter ombord på "Dannebrog" da de skulle returnere hilsenen.

Men der blev behørigt hils efter alle regler.

Der blev saluteret med forladerskydevåben

2  Vedelspangbøsser

5  Mørkøbøsser

2  Middlealder hagebøsser

2  kanoner

Mens "Danebrog" stævnede ind, og fik sat flag "i sjov"
skød vi salut på livet løs, det kneb lidt med at holde kadencen, da det var aftalt at vi skulle holde 1 skud pr. 20 sekund, det kneb lidt på grund af regnen. Men vi havde ordrer på at vi skulle være færdige når skibet lagde til, og det var vi så. Kronprinseparet var budt passende velommen til Øen.

Flag og salutregler.

billeder taget af Vita Lund. Hof fotograf i Kulturbornholm