Kanonskydning og optagelse af nyt medlem d. 6/6-06

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

For lidt baggrundsstof kan anbefales:

 

 

 

 

 

En lille, men udvalgt flok fra kanonerlauget var mødt for at indvige og hylde et nyt medlem "Febbe" en sød lille dreng, i rød trøje, på under 150 kg.(som han selv siger)  fyldte 40 år.

Vi havde til lejligheden valgt at skyde med 3 kanoner. to messing og en jern kanon.

Den lille rødgodskanon blev fyldt med ca. 30 g sortkrudt, en klæg flute, godt stampet, og så fik føsdagsbarnet lov til at skyde. første skud gik fint. men ved andet skud rørsprængte kanonløbet, og så var den kanon "DØD"

Anden salve blev skudt med en messing kanon, mærket C4.

Denne gang ladedede vi med ca 50 g krudt og en klæg flute, og resultatet udeblev ikke, brød og krudtslam blev sprøjtet ud over marken, og lyddelen manglede heller ikke - ekkoet ruldede over landskabet. SÅDAN!!!!!!!!

Sådan skal en salutkanon lyde, Jeg var også lige blevet færdig med at lave raperten (trævuggen kanonen ligger i) kl 01 i nat, så malingen var ikke helt tør da den blev båret ud og stablet op.

 

Dernæst galdt det den gamle jernkanon, den skal med til Ålandsøerne til  kanonopvisning her i sommer.

Også denne kanon blev ladet med 50 g. sortkrudt og en klæg flute (de bedste er Hattings flute, men brugsens frosne kan også bruges).

OOOHHH det lyder godt når man kan høre malmen klinge i en rigtig godskanon.

Lyden havde efterhånden kaldt de nærmeste naboer til, de bor ca. 5-600 m væk, men kommer gerne når vi begynder at knalde.

Tidende (vores lokale avis) mødte gerne op og vi fik en hyggelig sluder, fotografen fik et par gode billeder, og så gik vi over til der næst vigtigste ved kanonskydning, en sildemad, og ost på hjemmebagt sigtebrød.

Endnu en god dag i kanonetlauget.

Retur